De perfecte tuinbroek

De perfecte tuinbroek

Misschien hebben we dat allemaal wel: een kledingstuk dat je heel, heel graag wilt hebben. Een beetje een droomkledingstuk. Je hebt het zien hangen in een (kringloop)winkel, iemand droeg het of je hebt een hele toffe Marktplaatsadvertentie gezien. In je hoofd vormt zich langzaam maar zeker een plaatje, van jezelf in dat kledingstuk. Hoe het staat? Fantastisch. 

Vorige week overkwam mij het weer eens. Ik liep in onze plaatselijke kringloopwinkel te struinen en stuitte op het perfecte voedingsblousje. Nonchalant, stof die je niet hoeft te strijken en toch netjes. Ik hield het blousje voor me en dacht: ja, dit pas ik wel. Er ontpopte een plaatje in mijn hoofd hoe het zou staan. Ook thuis nam ik niet de moeite om the perfect blouse te passen; wel legde ik er een leuke broek bij en een onderhempje. Perfect voor de dag erna, volledig vertrouwend om mijn inschattingsvermogen als het om kledingmaten gaat.

De blouse bleek te klein. Veel te klein. De stof knelde bij mijn armen, ik kreeg het ding niet over mijn hoofd. Laat staan dat ik hem dicht kreeg. Het plaatje in mijn hoofd bleek een illusie.

Hetzelfde overkomt mij altijd als het gaat om tuinbroeken. Ik vind ze fantastisch. Ik word serieus vrolijk van mensen die ze dragen en bij mensen die ze dragen staan ze altijd leuk. In mijn hoofd staan ze bij mij ook hartstikke leuk. Totdat ik ze aantrek. Dan sta ik voor de spiegel en denk ik: tsja... . 

Ik trapte er toch weer in deze zwangerschap. Ik kocht een tuinbroek. Voor mezelf. Ik wist al dat het niet stond, maar in mijn hoofd stond het hartstikke leuk. Ik kocht 'm via Marktplaats, moest er ruim een half uur voor rijden en betaalde er best wel een hele hoop voor in vergelijking met normaal. Maar goed, dan had ik wel de perfecte tuinbroek.

Ik zie mezelf nog staan, kijkend in de spiegel met mijn nieuwe aanwinst aan. Het was opnieuw geen succes. Het gaat nooit een succes worden, vrees ik. Tuinbroeken passen gewoon niet bij mijn bouw, zwanger of niet. 

En dus hing ik de tuinbroek in de kast en daar bleef hij hangen. Het perfecte kledingstuk dat ik heel, heel graag wilde hebben. Ik had hem, mijn droomkledingstuk. Alleen ik trok hem mooi nooit meer aan. 

Ik heb hem deze week toegevoegd aan collectie van Saar, al gniffelend. Want deze tuinbroek heeft een verhaal, maar ik verkoop hem graag. En dat is nou precies wat ik zo leuk vind aan Het zusje van Saar: tweedehands kleding heeft een verhaal. Vele kledingstukken hebben maanden een kleine baby bedekt. Andere kledingstukken waren eens en nooit meer, beter geschikt voor een andere buik.

Wat het verhaal achter een preloved item ook is, we hebben er velen van. Vandaag voegen we een heel stel nieuwe preloved broeken toe aan de webwinkel. Ze staan te popelen om onderdeel te worden van een verhaal. En te midden van alle nieuwe artikelen vind je totdat hij verkocht wordt het perfecte kledingstuk: mijn tuinbroek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

Facebook Twitter